III. Tradícionális Wushu Európa-bajnokság
III. Tradícionális Wushu Európa-bajnokság
2015.05.18-22-ig Bulgária, Stara Zagora


2015.05.18-22-ig Bulgáriában, Stara Zagorában rendezték a III. Tradícionális Wushu Európa-bajnokság. A Kisalföldi Shaolin Kung Fu SE két versenyzővel és egy edzővel vett részt a kontinens bajnokságon.

Versenyzőink Qindga (light-contact) küzdelemben:

Horváth Bianka -60kg
Benedek Márk junior -52 kg

Edző:
Sifu Cser István

Az első nap Benedek Márk kezdte meg a küzdelmeket. Magabiztos győzelmet aratott azeri ellenfelén és várta a folytatást.
Horváth Bianka a női 60kg-ban szintén győzelmet aratott portugál ellenfelével szemben, győzelméhez kétség sem férhetett.
Az EB második napján folytatódtak a küzdelmek, amit ismét Benedek Márk nyitott meg Garayev Vamig azeri versenyző ellen. Márk remekül helyt állt, a döntő - harmadik - menetben azonban minimális különbséggel vesztett.
A harmadik napon Horváth Bianka mérkőzött a bolgár Zdravka Komitovával. Az előző napi megfigyeléseink alapján a bolgár versenyző verhetőnek tűnt, de sajnos rácáfolt erre. Jobb taktikával nagyobb akarással megnyerte a mérkőzést.
Mindkét versenyzőnél körbe verés történt a körmérkőzések miatt. Bianka esetén a súlykülönbség határozta meg a végeredményt. A portugál versenyző volt a legkönnyebb, ezért ő nyerte a versenyt. Bianka EB másodikként végzett! Márk kategóriájában a megnyert menetek száma döntött. Mivel ebből Márknak volt több, Európa Bajnok lett!


Végeredmények:
Horváth Bianka -60kg II. hely
Benedek Márk junior -52 kg I. hely Európa Bajnok