Kung Fu és Wushu Világbajnokság - Olaszország, Perugia, 2008. május 23-25.

Kung Fu és Wushu Világbajnokság 2008.

Olaszország, Perugia - 2008. május 23-25.

A világbajnokság mérlege csornai szemmel: két világbajnoki cím és egy ezüst.


Világbajnokság plakátja 16. alkalommal rendezték meg május 23-25 között a W.C.K.A. Kung fu és Wushu csapat világbajnokságot Olaszországban, Perugiában, több mint 40 ország közel 1000 versenyzőjének részvételével.
A csornai kung fusok az SKAH (Shaolin Kung Fu Association Hungary: a Chang Dung Sheng féle Shaolin kung fu stílusú iskolák szövetsége) csapat tagjaiként sifu Koszogovits Mihály kung fu mester (Szombathely) vezetésével utaztak a versenyre.


Szabó Attila a gyermek 12-15 éves korosztályban a pusztakezes és fegyveres formagyakorlat kategóriában indult, míg Light Sanda küzdelemben Bugár Bertalan (75 kg) és Cser István (70 kg) versenyeztek.
Pénteken a formagyakorlat versenyek zajlottak. Szabó Attila a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben, pusztakézben ? 22 indulóval ? rendkívül magabiztosan versenyzett. Ennek köszönhetően pontegyezőség miatt egy német versenyzővel visszahívták az első helyért! Ez azt jelentette, hogy kettőjüknek még egyszer be kellett mutatni a gyakorlatot. Az újabb összevetésben aztán a német fiú kapott több pontot, így Szabó Attila második helyen végezve megszerezte élete első világbajnoki érmét! A fegyveres gyakorlat végrehajtásába kisebb hiba csúszott, ezért ott Attilának nem sikerült a dobogóra jutni.
Másnap a küzdelmi selejtezők következtek. Cser Istvánnak két olasz ellenfelet kellett legyőzni a négy közé jutáshoz. Bugár Bertalan csak a második körben kapcsolódott be a küzdelmekbe és neki is könnyedén sikerült hozni a kötelezőt.
Vasárnap Cser a négy között először egy franciát győzött le, majd a döntőben egy azerbajdzsáni fiú várta. Ellenfelének esélyt sem adva nagy fölénnyel győzött, ezzel megvédte tavalyi világbajnoki címét!
Bugár a döntőbe jutásért egy németet vert meg. Az első helyért pedig újra egy olasszal mérkőzött. Bugár szintén nagyon magabiztosan küzdött, végig irányítva a döntőt megverte ellenfelét, így a tavalyi ezüst után végre ő is a dobogó legfelső fokára állhatott.


Összességében a világbajnokság mérlege ? csornai szemmel ? két világbajnoki cím és egy vb ezüst. Az eredményekkel a csornaiak felkészülését irányító sifu Koszogovits Mihály vezetőedző is maximálisan elégedett. Meghozta gyümölcsét a heti 6-8 edzés és a rengeteg hétvégi felkészülés.


A világbajnokság honlapja: http://www.worldcka.org